Nieuw jaar, nieuwe rondes en nieuwe kansen.

Allereerst hoop ik dat jullie een fijne jaarwisseling hebben gehad. Daarbij wens ik jullie alle goeds, gezondheid, geluk en liefde die jullie verdienen. Dat het een jaar vol inspiratie, creativiteit en gezondheid mag worden!

Zoals jullie in mijn vorige artikel hebben kunnen lezen, ben ik zoeken naar een nieuwe opleiding. Een opleiding wat mij geluk, blijheid, creativiteit en toekomst brengt.

In december heb ik al wat opleidingen op een rijtje gezet. Waar eventueel mijn interesse naar uit gaat. Wat het bij mij zo lastig maakt, is dat ik een brede interesse heb in veel dingen. Dit kunnen jullie zo wel zien! Daar komen de eventuele potentiële opleidingen:

– Toneel/drama opleiding:
Ik heb afgelopen schooljaar al 3 maanden kunnen proeven van de Mbo opleiding Artiest Theater. Ik waande mij in een wereld van toneelspel, het leren van acteren/toneel spelen, bewegingstheater etc. Die maanden leek wel een droom. Vroeger had het mij altijd al leuk geleken. Toen was ik eindelijk aangenomen, ging ik er af! Dat was het sterke gevoel wat ik op dat moment had. Ik moest stoppen! De eerste week dat ik niet meer naar school ging. Ging er een last van mij af. Vanaf toen kwam heb besef eigenlijk wat ik al die tijd heb gedaan en had geleerd. Ik vond het leuk, wilde meer. Het toneel spelen/acteren heeft een bepaald gevoel wat ik niet kan omschrijven (voor mij). Het moment van er in en daarna weer uit stappen.

Stel ik ga ervoor, moet ik mij beseffen dat het 3/4 zware jaren zullen worden. Het is ook mentaal best pittig. Is het, het waar voor mij en de docenten om mij 3/4 jaar van mij te wagen aan dit spektakel? Ben ik hier sterk, passievol en goed genoeg voor? Dat is een vraag wat ik mijzelf steeds afvraag als ik aan de opleiding denk. En kan ik na afstuderen mijn draai er in vinden, werk vinden en wat zou ik er uiteindelijk meewillen bereiken?

– Dansopleiding:
Vorige jaar heb ik 3 audities gedaan. Dansen blijft nog steeds een van mijn grootste hobby’s. Door het werken heb ik bijna geen tijd om de draad van dansen weer op te pakken. Wel merkte ik dat ik tijdens de theateropleiding, zekerder werd in mijn lichaam betreft het dansen. Maarja, weer de vraag: ben ik sterk en goed genoeg. Om door de audities te komen en die 3/4 jaar aan te kunnen. Dit is en fysiek zware opleiding. Wat ik wel fijn vind is dat je bezig bent met muziek, je lichaam, je beweegt en onbewust dingen kan loslaten! Mocht ik er voor gaan, dan is op dit moment mijn toekomstperspectief om docent te worden voor kinderen, jongeren, volwassen en mensen die het financieel niet breed hebben. Die toch hun kind op en dansclub je willen laten gaan en voor mensen die erg onzeker zijn. BE FREE!

Zal ik de gok weer wagen?

– Schoonheidsspecialiste
Dit beroep biedt en toekomst van zelfstandigheid, service, beauty, medeleven en innerbeauty. Het lijkt mij heel leuk om mensen weer mooi te maken. In de zin van zich zelf weer mooi te laten voelen, door ontharen, maskertjes, crème’tjes, ontspanning en de onzekerheid de baas te zijn. Zelf ben ik er nog niet over uit of ik dit wel wil!

– Kappersopleiding
D00r mijn blog ben ik meer INTOO haar gegaan. Het creatief spelen met haar. Iemands haar weer mooi stylen, knippen of verven. Lijkt mij enige en ondertussen lekker kletsen. Haarstyliste voor een tv-show lijkt mij ook awesome. Het probleem is dat ik gevoelige handen heb. Waardoor ik niet weer of dit haalbaar is voor mij. Omdat je veel met water in aanraking komt. 

– Hogere hotelschool
Voorheen heb ik al 3 jaar hotelschool gedaan. Bediening. Ik heb dit als erg leuk en zwaar ervaren. Heb veel geleed over de kennis en mijzelf. De service lijkt mij een van de leukste dingen in de hotellerie. Wat mij tegenwerkt is dat er geen creativiteit inzit. Waardoor en voor mijn gevoel in het werk geen uiting inzit. Dan moet al  mijn creativiteit in mijn vrije uren zitten. Heb ik dat daar voor over?

– AMFI (HBO modeopleiding: Fashion & Branding):
Vorige jaar heb ik al eerder de selectie gedaan. Waarvoor ik niet ben uitgekozen. Ik weet dat de selectie ook hier zwaar is. Daarnaast weet ik niet of mode echt een passie van mij is. Ik vind het leuk, winkel graag, schoenen, tassen, kleding en noem maar op. Ik hou ervan. Maar zie ik mij zelf later in A WORLD OF FASHION?

Ik vind het allemaal zo moeilijk, dat ik moet kiezen. Alles vind ik leuk, dat het nog moeilijker maakt. Als iemand tips of advies heb. Hoor ik dat graag. Want als ik hier naar blijf kijken, raak ik in de war en weet ik het allemaal niet meer. Het liefst doe ik alle opleidingen tegelijk dan hoef ik niet te kiezen! 

Wat ook zo lastig is, als ik denk: Ik ga voor dans, maar dan denk ik weer. Dan kan weer geen kappers opleiding doen. En dit gaat steeds maar door, bij elke opleiding waar ik aan denk. GEK WORDT IK ERVAN!!!

Ik hoop dat het allemaal goed komt! Ik wacht wel gewoon af.

Hebben jullie ook voor dit soort moeilijke keuzen gestaan?

xTabe,
Jorinde

 

Advertenties

4 thoughts on “Nieuw jaar, nieuwe rondes en nieuwe kansen.

  1. Keuzes maken is ook moeilijk. Zeker als er een tijdslimiet aan zit en ook als het je leven gaat beïnvloeden zoals een opleiding. Je bent bang om een verkeerde keus te maken. Dat is logisch, dat heeft iedereen, maar het is verspilde energie. Je zult namelijk nooit weten of je de juiste keus maakt. Je leeft maar één keer….. Live your dream, girl! X

  2. Pff lastig hoor, het kiezen van opleidingen. Wat heb je een leuk lijstje! Vooral de hogere hotelschool spreekt me heel erg aan, maar dat komt omdat ik nu zelf ook toerisme doe. Wat betreft het kiezen van opleidingen ben ik niet echt de beste adviesgever. Met een opleiding stopte ik al voor ik er aan was begonnen, en die die ik nu doe… nouja, of ik daar verder mee wil is de vraag. Kan je nagaan 😁. Ik wens je toch heel veel succes met het kiezen van je opleiding!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s